Quinua is how we say it in Spanish. A seed that is very versatile and I use in the cafe a lot!
Whether is for something sweet as well as for salads, quinoa is something you should consider to have in your kitchen…always.
I am making for breakfast something that is balanced as well as nutritious. Quinua, with a hint of honey, cinnamon and pomegranate seeds. The honey was brought from France by the parents of a good friend of mine and the cinnamon I brought it from one of my trips to Mexico. So we will have a diversity of ingredients and i love that!
Quinua en español. Una semilla que es muy versátil y la uso en el café mucho!
Ya sea para algo dulce así como también para ensaladas, la quinua es algo que debes considerar tener en tu cocina…siempre.
Voy a hacer algo para desayuno, que es balanceado y muy nutritivo. Quinua con miel, canela y semillas de granada.La miel fue un regalo de los padres de un buen amigo y la canela la traje de Mexico, así que tendremos una diversidad de ingredientes y eso me encanta!!
Ingredients/ingredientes
1/2 cup quinoa/taza de quinua (1/3 if you are not that hungry, si no estas con tanta hambre)
1 tbsp of honey/cda de miel
1/2 small pomegranate (to your taste) pequeña granada (a tu gusto)
1/4 tsp of cinnamon/ cdta de canela
Goat milk yogurt (optional) Yogurt de leche de cabra (opcional)
Method/método
In a small pan, bring water (fill half of the pot) to a boil. Measure quinoa and add it to boiling water, bring it down to simmer and let it be there for 15/20 min aprox. Once you see it starts to curl out, then the quinoa is almost there! Taste it! nothing happens if you eat something that is not ready yet.
Drain the water and while it is hot, combine with the honey. Add some pomegranate seeds and then put it on your bowl or desired plate. Add the rest of the seeds and cinnamon.
Ready to eat!
En una olla pequeña, llevar agua (la mitad de la olla) a punto hervor. Mide la quinua que deseas y adhiere al agua hirviendo, baja la temperatura y déjalo ser por un aproximado de 15 a 20 min. Una vez que ya veas que las quinua le comienza a salir unos rulitos, esta casi lista. Pruebala! no pasa nada si comes algo crudo.
Cuela el agua y mientras siga caliente agrégale la miel. Adhiere algunas semillas de granada y luego agrega esta mezcla en un bol o tu plato deseado. Agrégale el resto de la granada y la canela.
A comer!!