It is always good to balance what we eat in the mornings so we don’t get bored or tired of repeating the same old routine. I love eggs in the mornings, well, I like them anytime of the day to be honest. Eggs are so versatile, but that’s another post.
This post is about fruits, seasonal, fresh and tasty.
For this post I made a fruit salad, a very simple one but with seasonal ingredients, honey and adding a little crunch with granola. One of the fruits I used was Pitaya or dragon fruit (Pitahaya in Spanish) and it is originally native to Mexico then they were transplanted to Central America and then to the rest of the world. We are lucky we can enjoy it in Peru too. There are quite a few kinds of these fruits, they are of different cactus species, some more sweet, some more sour, the one that I tried for the first time was in the Mercat de la Boqueria in BCN had white flesh. The one I got for this salad had a juicy flesh but not so sweet. Then I bought this beautiful petite watermelon and it is so sweet i can eat on its own too.
Siempre es bueno balancear lo que comemos en las mañanas y así no nos aburrimos the repetir la misma rutina. A mi me encantan los huevos, bueno, la verdad es que me gustan a cualquier hora del día para ser honestos. Los huevos son tan versátiles, pero ese es otro post.
Este post se trata sobre frutas, de temporada, frescas y sabrosas.
Para esta semana, he hecho una ensalada con frutos de temporada, miel y adhiriendo un crunch con la granola. Una de las frutas que he usado es la pitahaya (pitaya en ingles) y es una fruta nativa de Mexico, luego se extendió a Centro America y luego al mundo. Aquí en el Peru ya tenemos la dicha y suerte de encontrarla en el mercado. Existen variedad de esta fruta que vienen de distintos cactus, dulces, un poco mas ácidos, los han visto con la pulpa blanca, asi fue como lo probe por primera vez paseando por el Mercat de la Boqueria en BCN. El que escogí para esta receta es suave de pulpa pero no es muy dulce. También compre un melón pequeño super delicioso que lo podría comer solo también.
Ingredients/ingredientes
1/2 of a pitaya/ de una pitahaya
1 small watermelon /de melon pequeño
1/4 of a pomegranate /de una granada
1/4 cup of granola (of your preference, i did use the one with berries) /taza de granola, yo use la granola con frutos rojos.
1 tbsp of honey/de miel
Method
Cut the watermelon in small cubes, like bitesize. Cut the pitaya in half and take the skin off, once is ripe is very easy to peel, no mess at all. Place fruit on a bowl, first the watermelon and then the pitaya, followed by the granola, the pomegranate seeds and finalize with the honey all around the bowl.
Good eats!
Metodo
cortar en melon en pedazos pequenos (2-4cm). Cortar la pitahaya a la mitad, solo usaremos una mitad, sacarle la piel. Una vez que ya esta madura la piel sale muy facil, nada de desastres. Colocar la fruta en un bowl, primero el melon y luego la pitahaya, le sigue la granola, la granada y por ultimo la miel.
Provecho!!