Avocado, some (like me) love it…some don’t like them that much, there is something wrong with people who don’t like this fruit! it is so versatile and when is at the right timing…it is just glory.
I am going to make a variation of what we do at Las Vecinas of a plate that is very popular and i was inspired to make it at the cafe after several trips to Mexico and tasting it there. Very simple but made with the best ingredients, and mainly that’s what makes a plate taste fantastic, the choice of ingredients will direct the outcome. As simply as that. My favorite cilantro is the one that comes with the flowers, tiny white flowers, if you see it at the market, buy it! you won’t regret it! the aroma is just amazing!
Guacamole is a plate typical from Mexico, however it has been spreading all across and I make it here in Lima and people just love it! I even serve it on a Molcajete!
La Palta, unos (como yo) la aman, otro no tanto.. no entiendo a esas personas para ser sincera. Esta fruta (si, es una fruta) es tan versátil y cuando esta en su tiempo…es una gloria.
Voy a hacer una variación de los que hacemos en Las Vecinas, un plato muy popular que me inspiro de hacerlo de mis simultáneos viajes a México. Muy simple pero hecho con los mejores ingredientes y eso la verdad es la clave, usar lo mejor es lo que dicta como saldrá al final. El cilantro es uno de los ingredientes que le da un sabor fantástico, y a mi me gusta comprar el que tiene flor, una flor blanca pequeñita. Tiene un aroma increíble! Si lo ven en el mercado no duden en llevárselo!
El Guacamole es un plato tipico de Mexico, pero ya se ha esparcido por todo lado y aqui en Lima lo hago y todos les encanta! Hasta lo sirvo en su molcajete!
Here we go!
Ingredients/ingredientes For 2 people
1 Big avocado or 2 small ones/ palta (aguacate) grande o 2 pequenas
2 limes/limon
2 tbsp cilantro with flowers/ cdas de culantro (macho)con flor
1/8 tsp sal de Maras
Pepper to your taste/pimienta al gusto
1/8 tsp Acuyo/ cdta de Ace
Olive oil/Aceite de oliva
2 tbsp of pomegranate seeds/ cdas de semillas de granada
6 cherry tomatoes, diced in half/ tomatitos cherry, cortados a la mitad.
Method
Peel the avocados, when they are at the right ripeness it is so easy to peel, remember to remove everything since the part that is closest to the skin is the one that has the most nutrients. Smash the avocados until they have a chunky consistency. Squeeze the juice of the two limes, add the salt, pepper and Acuyo. Add at this time a 3/4 of the quantity of the cilantro, half of the pomegranate seeds and half of the diced tomatoes. mix everything, check if more salt is needed, don’t mix too much, I like when it keeps that chunky texture. Pour your mixture into a nice plate and then garnish with the rest of the tomato, cilantro and pomegranate seeds. Drizzle a little of olive oil.
Done!
You could serve this with pita chips, toasted bread or naan, this recipe is coming soon!!!
Metodo
pelar las paltas, cuando están en su momento ideal es muy faca de pelar, recuerda de pelar todo bien, ya que la parte que tiene mas nutrientes es la que esta mas cerca de la piel. Con un tenedor, has las paltas un pure, pero no tanto, que tenga una consistencia un poco gruesa. Agregar el jugo de los limones, sal, pimienta y Acuyo. Luego, agregar 3/4 de la cantidad del cilantro, mitad de la granada y la mitad de los tomatitos, mezclar todo, no mucho, recuerden que es muy rico tener un consistencia gruesa (chunky) Agregar a mezcla a un plato para servir, decorar con lo que resta de cilantro, tomate y granada. Finaliza con un chorrito de aceite de oliva.
Listo!
Esto lo puedes servir con pita, pan tostado o naan, esta receta ya viene pronto!!